Dag van de Bouw op 17 juni in Overijssel

Tijdens de Dag van de Bouw op zaterdag 17 juni kan iedereen ontdekken wat zich afspeelt achter de hekken van de bouwplaatsen die de rest van het jaar niet toegankelijk zijn voor publiek. Meer dan 150 Nederlandse bouwplaatsen openen deze dag vanaf 10:00 uur de deuren voor publiek. De toegang is overal gratis en er valt een hoop te zien, te leren en te doen voor jong en oud. 

De jaarlijkse Dag van de Bouw is dé open dag van de Nederlandse bouwsector. Deze dag biedt een uitgelezen kans om te zien wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van huizen, wegen, ziekenhuizen, stadions en andere gebouwen en infrastructuur in Nederland. Onderwijs, zorg, natuur, recreatie, wonen en transport: de bouw maakt het!
De Dag van de Bouw in Overijssel
Tijdens de Dag van de Bouw zijn in Overijssel 12 projecten te bezoeken. Bezoekers kunnen bijvoorbeeld terecht bij:Stadsdijken Zwolle – Dag van de BouwRuim 7,5 kilometer van de Stadsdijken in Zwolle voldoet niet meer aan de huidige eisen voor waterveiligheid. Er is bijna overal een hoogtetekort geconstateerd. De Stadsdijken liggen langs de oostoever van het Zwolle-IJsselkanaal en het Zwartewater in Zwolle. Het project kenmerkt zich door de grote variatie aan functies (zoals bedrijven, de woonwijk Holtenbroek en natuurgebied). De komende jaren versterkt de Dijk Alliantie Zwolle in opdracht van het waterschap Drents Overijsselse Delta de dijk. Dit is door de beperkt beschikbare ruimte, de mondige, diverse en dynamische omgeving én de aanwezige flora en fauna een uitdagende klus. We nemen de bezoekers mee in de wereld van de dijkenbouwers en laten zien wat er allemaal komt kijken bij het versterken van een dijk.In een korte wandeling loopt de bezoeker langs een deel van de dijk waar op verschillende plekken een toelichting wordt gegeven en een voorbeeld van de dijkversterking ook zichtbaar zal zijn. Ook zijn er diverse materieelstukken (kraan, grondwagen, dumpers, etc) te zien waarmee de dijkversterking wordt uitgevoerd.The Performance Factory – Dag van de BouwHerontwikkeling Klooster Ad Fontes te Ootmarsum (1) – Dag van de Bouw
Kijk voor het gehele overzicht van deelnemende projecten in de regio en de rest van het Nederland, het programma en openingstijden op: www.dagvandebouw.nl/projecten-overzicht.

Over De Dag van de Bouw
Tijdens de jaarlijkse Dag van de Bouw stellen bouwlocaties door heel Nederland hun bouwhekken open om mensen kennis te laten maken met de innovaties en het maatschappelijke belang van de bouw- en infrasector. In 2022 bezochten tienduizenden mensen de 144 projecten verspreid over heel Nederland. Dit jaar zijn dat er meer dan 150. Kijk voor meer informatie over de Dag van de Bouw en de meer dan honderd andere opengestelde bouwplaatsen in heel Nederland op www.dagvandebouw.nl.

Meer nieuws berichten: