Circular Award voor Janssen de Jong Bouw

Janssen de Jong Bouw heeft met het ModuFair circulair appartementencomplex de Circular Award in de categorie Business Large gewonnen. De prijs is maandag 7 februari uitgereikt door staatssecretaris Vivian Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Met het losmaakbare woningbouwconcept realiseert Janssen de Jong Bouw snel, betaalbaar en circulair appartementengebouwen. 

Snel, betaalbaar en circulair bouwen 

Nederland kent een wooncrisis, een klimaatcrisis en grondstoffen worden schaarser. Woningen worden nu te langzaam en volledig nieuw gebouwd, om ze uiteindelijk in de toekomst weer te slopen. Deze inefficiënte cyclus doorbreekt Janssen de Jong Bouw met het ModuFair circulair appartementencomplex. Met het modulaire bouwconcept ModuFair worden nu al snel en betaalbaar woningen gebouwd. Het ModuFair circulair appartementencomplex gaat nog een stap verder. Hier worden geen nieuwe grondstoffen toegepast, tenzij echt niet anders kan. 

Los maakbaar 

Naast de toepassing van circulaire materialen is losmaakbaarheid een ander belangrijk kenmerk. Doordat het ontwerp los maakbaar is, hoeft het ModuFair circulair appartementencomplex aan het eind van de levensduur niet gesloopt te worden. Het gebouw is eenvoudig remontabel en de materialen kunnen vervolgens een tweede of derde leven krijgen, in welke vorm ook. 

Circulariteit concreet maken 

Louis Camps, algemeen directeur Cluster Wonen Janssen de Jong Groep: “Ik ben ontzettend trots op het team en op deze prijs. Het laat zien dat we als organisatie op de goede weg zijn. Zo’n prijs win je niet alleen en daarom bedank ik ook graag deltaWonen uit Zwolle, de woningbouwcorporatie voor wie we dit circulaire appartementencomplex voor het eerst gaan bouwen. Bij Janssen de Jong Bouw hebben we een duidelijke circulariteitsambitie die vastgelegd is in ons strategisch plan. Maar uiteindelijk kunnen we pas écht impact maken als er marktpartijen zijn die samen met ons circulariteit concreet maken”! 

Circular Awards 

De Circular Awards worden georganiseerd door Het Versnellingshuis Nederland Circulair! En mogelijk gemaakt door het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. De prijzen worden in verschillende categorieën uitgereikt aan de meest impactvolle projecten en organisaties die laten zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. 

———————————————————————————————————————————– 

Ftbs: 

Onderschrift foto 1: Nick Heesakkers van Janssen de Jong Bouw ontvangt de Circular Award van staatssecretaris Vivian Heijnen van Infrastructuur en Waterstaat.

Meer nieuws berichten: