BAM Bouw en Techniek tekent overeenkomst met Isala voor uitbreiding radiotherapiecentrum

BAM Bouw en Techniek – Gebouwservices Oost en ziekenhuis Isala hebben de overeenkomst getekend voor de verbouwing en uitbreiding van het radiotherapiecentrum in Zwolle. Het radiotherapiecentrum gaat beschikken over twee bestralingsbunkers die geschikt zijn voor zowel een bestralingsapparaat als een MR-Linac. 

Nieuwbouw

Het nieuwe radiotherapiecentrum van circa 1000 m2 omvat naast de bunkers ook bedieningsruimtes en spreek-en onderzoekskamers inclusief wachtgelegenheid. Om de nieuwbouw mogelijk te kunnen maken, is de sloop van een deel van het huidige gebouw nodig. Verder zal BAM de gevels van het bestaande gebouw van circa 400 m2 vervangen. Terreinaanpassingen inclusief aanleg van nieuwe e-voeding zijn eveneens onderdeel van de gevraagde werkzaamheden. Bijzonder aan het gebouw is dat zowel de betonwanden als het dak twee meter dik worden. 

Nieuwbouw onderdeel van langere samenwerking

Isala en BAM Bouw en Techniek werken sinds 2009 intensief samen. Het technisch beheer en onderhoud van gebouwen, installaties en omliggende terreinen van Isala in Zwolle worden sinds 2013 uitgevoerd door BAM Bouw en Techniek – FM Services. Het partnership tussen Isala en BAM kent zijn oorsprong in de samenwerking tijdens de nieuwbouw van het Zwolse ziekenhuis dat werd gestart in 2009.

Planning

BAM verwacht tweede helft van augustus te starten met de verbouwing en in de loop van september te starten met de nieuwbouw van het radiotherapiecentrum. De verwachte oplevering is eind 2023.

Projectmanagers Henk Souwman van Isala en Bert Mondria van BAM Bouw en Techniek hebben vertrouwen in een goede samenwerking

Meer nieuws berichten: