Aan de Stegge Twello slaat eerste paal nieuwbouw Sluyter Logistics Assen

Op feestelijke wijze is eind oktober de start van de bouw van Sluyter Logistics in Assen ingeluid. Aan de Stegge Twello sloeg samen met Sluyter Logistics, bouwpartners en de wethouder van de gemeente Assen de eerste paal van de nieuwbouw op bedrijventerrein Werklandschap Assen-Zuid. Met deze BREEAM-NL Excellent gecertificeerde nieuwbouw verdubbelt Sluyter Logistics de ruimte voor haar logistieke activiteiten. 

Optimalisatieslag

Vanwege groei heeft Sluyter Logistics behoefte aan uitbreiding van haar opslagcapaciteit. Het nieuwe bedrijfsgebouw op een perceel van vijf hectare zal bestaan uit ca. 15.250 m² warehouse/expeditie inclusief 26 laad-/losdocks, ca. 1.650 m² mezzanine en ca. 1.575 m² kantoorruimten. Met de nieuwbouw voegt Sluyter Logistics de twee huidige vestigingen in Assen samen.

Sjouke Vogelzang, directeur van Sluyter Logistics Assen:

“Met de nieuwbouw ontstaat er een goede uitvalsbasis voor al onze bedrijfsactiviteiten en zal onze op- en overslagcapaciteit ruim verdubbelen. Tevens creëren we met onze nieuwbouwlocatie een hub-functie om de binnensteden van Assen, Emmen, Hoogeveen en omliggende plaatsen duurzaam te kunnen bevoorraden. Vanwege de centrale ligging hoeven we minder verkeersbewegingen door de stad te maken. Wij hebben al diverse elektrische voertuigen en dat aantal gaat alleen maar groeien.” 

Toegevoegde waarde
Onder begeleiding van het in Rotterdam gevestigde BrainStone B.V. (bouwmanagement/projectontwikkeling) maakte Palazzo architecten uit Holten het robuuste en toekomstgerichte ontwerp van de nieuwbouw. Aan de Stegge Twello wist vervolgens een aantal optimalisaties toe te passen op het oorspronkelijke bouwplan. JVZ ingenieurs bedacht de constructie en Batenburg Installatietechniek staat voor een duurzame klimaattechniek met bijbehorende energiesystemen. 

Maurice Smits, commercieel projectmanager bij Aan de Stegge Twello:
“In overleg met Sluyter Logistics en het bouwteam hebben wij het bouwplan verder kunnen optimaliseren. Wij hebben binnen het gestelde budget een aantal verbeteringen doorgevoerd op het gebied van logistiek en duurzaamheid. Denk daarbij aan een aangepast terreinplan, de interieurafwerking en optimalisatie van de installaties. De prettige samenwerking met Sluyter Logistics en het bouwteam maakt het mogelijk een bouwplan perfect passend te maken.” 

Duurzaam en efficiënt
Sluyter Logistics focust op een duurzame toekomst. Het pand wordt daarom gebouwd volgens de BREEAM-NL Excellent eisen. Ook de logistieke efficiency speelde een grote rol bij de ontwikkeling van de nieuwbouw om de hoeveelheid transportbewegingen te verminderen. Niet alleen qua inrichting van het gebouw, maar ook wat betreft de locatie. De perfecte ligging aan de A28 maakt de vestiging makkelijk bereikbaar.

Naast de nieuwbouw in Assen hebben Aan de Stegge Twello en Sluyter Logistics een samenwerkingsovereenkomst gesloten voor een soortgelijk project op een andere locatie. De realisatie van dit project staat gepland voor 2024. De oplevering van het gebouw in Assen vindt plaats in augustus 2024.

Meer nieuws berichten: