AKOR, Woonstaete en Finish profiles nemen meerderheidsbelang in M-Frame

Het alternatief voor traditioneel bouwen 

Bouwbedrijf AKOR, ontwikkelaar Woonstaete en staalleverancier Finish profiles nemen gezamenlijk een meerderheidsbelang in M-Frame Staalframebouw uit Zwartemeer. M-Frame is een producent van staalframebouw elementen, welke een alternatief zijn voor bijvoorbeeld houtskeletbouw. Op vrijdag 14 oktober vond de aandelenoverdacht plaats. Staalframebouw heeft de potentie om een nieuwe standaard te worden in de bouwsector.

Martin van Gent, directeur AKOR: “M-Frame biedt ons de mogelijkheid om kortere doorlooptijden te realiseren door prefabricage, strakker te plannen en nauwkeuriger te werken als het gaat om maatvoering, zonder de flexibiliteit te verliezen. Staalframe geeft ruimte, waar de rek, als het gaat om het optimaliseren van het bouwproces, er soms uit is.”

Pieter Sybrandy, directeur Woonstaete, werkt al jaren met staalframebouw. “Wij zijn erg enthousiast over deze bouwmethodiek, het heeft zich bewezen. Woonstaete kan met staalframe in slechts 20 weken betaalbare en duurzame woonvilla’s realiseren.  Een prachtige oplossing voor de woningnood; snel én duurzaam.” De Woonstaete Woonvilla is het eerste woonconcept dat is gerealiseerd in staalframebouw voor de gestapelde bouw.

Chris van der Vossen, directeur Finish profiles, beaamt dit. “Staalframebouw heeft veel potentie als je kijkt naar de uitdagingen waar de bouwsector meet te maken heeft. Voor Finish profiles betekent de participatie een ketenuitbreiding waarbij we als producent van profielen kunnen profiteren van de kennis van de productie van bouwkundige elementen. Iets waar ook in onze markt steeds meer vraag naar is.”

Over M-Frame

M-frame is producent van staalframebouwconstructies en vanaf dag één de vaste samenwerkingspartner als het gaat om de staalframeconstructie voor de Woonstaete Woonvilla’s. M-Frame was oorspronkelijk een onderdeel van familiebedrijf DNN Groep, al ruim 40 jaar actief in de dak- en bouwbranche. Na de verhuizing in 2018 van de staalframebouw-afdeling naar een ruimere productielocatie in Zwartemeer, besloten eigenaren Gerrit en Herman Kerkdijk de verschillende bedrijfsactiviteiten onder te brengen in twee zelfstandige bedrijven.

Over staalframebouw

Het principe van staalframebouw is een slim concept, waarbij het complete bouwwerk van tevoren in de fabriek in Zwartemeer wordt gefabriceerd. Een 100% gecontroleerd proces, waarbij wind, regen, hitte of vorst geen rol spelen. Werkzaamheden kunnen daardoor veel nauwkeuriger gepland worden en kosten zijn beter te bepalen. Staal is een licht en flexibel bouwmateriaal en is daarnaast uiterst nauwkeurig als het gaat om maatvoering. En niet onbelangrijk: staal is sterk. Het is niet voor niets dat juist in de aardbevingsgebieden veel gewerkt wordt met staal.

Per 1 oktober 2022 is het dagelijks bestuur van M-Frame overgedragen aan Peter van Gent. Gerrit Kerkdijk blijft tot 1 april 2023 aan als directeur. Van Gent: “We hebben met de nieuwe aandeelhouders een sterke organisatie en een solide fundament om op door te bouwen. Onze ambitie is om van staalframebouw een bewezen alternatief te maken in de vaak toch traditionele bouwsector. Dat doen we met een jong team, een frisse blik op de toekomst en productieproces waarin we zowel maatwerk als standaard componenten kunnen leveren.”

Beelden: Mariëlle Spruit

Meer nieuws berichten: